Poisto­ilmalämpö­pumput

Poisto­ilmalämpö­pumput Turku

Meiltä saat poisto­ilmalämpö­pumput asennuksineen Turkuun ja muualle Varsinais-Suomeen. Poistoilmapumpussa on lämmön­lähteenä nimensä mukaisesti talon oma poistoilma, josta saadaan vuodessa jopa 6000-10000 kWh "ilmaista" energiaa. Poisto­ilmalämpö­pumppu ottaa talosta poistettavasta ilmasta lämmön tehokkaasti talteen ja siirtää sen käyttöveden, sekä tuloilman lämmitykseen. Tarvittaessa tuloilmaa voi myös viilentää.

Poistoilmalämpöpumppu yhdistää ilmanvaihdon, lämmin­vesivaraajan ja lämpöpumpun samaan laitteeseen.

Omakotitalossa asuva voi säästää lämmitys- ja käyttöveden­tuotto­kuluissa jopa 60 % perinteiseen sähkövaraajaan ja LTO-koneeseen verrattuna. Jokaista laitteen käyttämää kilowattituntia kohti tuotetaan jatkuvasti lämpöä 3-4-kertaisesti.
Energiaa poistoilmasta saadaan noin 6.000-11.000 kWh vuodessa.

Kerrostalojen LTO-saneeraus

Suomessa on noin 28 000 kerrostaloa, joissa on ainoastaan poistoilmanvaihto. Näiden kohteiden energian­kulutus koostuu suurelta osalta ilmanvaihdon häviöstä, ja tämän ongelman ratkaiseminen on ollut perinteisillä ratkaisuilla haastavaa, koska kiinteistöön on pitänyt rakentaa tuloilmakanavisto. Asumismukavuus kärsii pitkän urakan aikana ja saneerauksen takaisinmaksuaika on pitkä.

LTO-laitteet ovat ratkaisu tähän ongelmaan

Laite asennetaan katolle tai IV-konehuoneeseen, ja laitteeseen kytketään poisto­ilmakanavisto. Laite ottaa lämmön talteen lämpöpumpulla nostaen veden lämpötilan jopa +60 asteeseen. Lämmitetty vesi viedään DN50-putkella porraskäytävässä tai pyykkikuilussa lämmön­jako­huoneeseen, jossa lämpö siirretään kiinteistön sekä käyttöveden lämmitykseen. Muita tapoja lämmön siirtämiseen sisätiloihin on esimerkiksi puhallin­konvektorit tuotanto- ja tehdastiloissa.

Asennuksen aikana asukkaat asuvat normaalisti, sillä muutostyöt tapahtuvat katolla, IV-konehuoneessa tai lämmön­jakohuoneessa.

Hyödyt ja ominaisuudet

  • poistoilmasta lämpö talteen ympäri vuoden
  • talvella saatu energia siirretään lämmitykseen ja/tai käyttöveden lämmitykseen
  • LTO:lla lämmitetään käyttövettä myös kesällä
  • hyötysuhde ympäri vuoden samalla tasolla (lämpökerroin ~3)

Takaisinmaksuaika on kohteesta riippuen 5-10 vuotta. Toimitamme taloyhtiölle suunnitelmat, laskelmat takaisin­maksuajoista ja kustannusarvion laitteista asennettuna.

Ota yhteyttä, jos poistoilmalämpö­pumput ja lämmön­talteenotto­ratkaisut kiinnostavat!

Soita ja pyydä tarjous »

Luotettava kumppani

Työhönsä sitoutunut henkilökuntamme takaa alan vahvan osaamisen vuosien kokemuksella. Toimintamme perustuu laadukkaisiin tuotteisiin, kestäviin kulutusosiin ja työn huolelliseen viimeistelyyn.

Ota yhteyttä »