Poistoilmalämpöpumput

Poistoilmalämpöpumput Salo, Turku ja Helsinki

Meiltä saat poistoilmalämpöpumput asennuksineen Salon, Turun ja Helsingin seuduilla. Poistoilmapumpussa on lämmönlähteenä nimensä mukaisesti talon oma poistoilma, josta saadaan vuodessa jopa 6000-10000 kWh "ilmaista" energiaa. Poistoilmalämpöpumppu ottaa talosta poistettavasta ilmasta lämmön tehokkaasti talteen ja siirtää sen käyttöveden, sekä tuloilman lämmitykseen. Tarvittaessa tuloilmaa voi myös viilentää.

Poistoilmalämpöpumppu yhdistää ilmanvaihdon, lämminvesivaraajan ja lämpöpumpun samaan laitteeseen.

Omakotitalossa asuva voi säästää lämmitys- ja käyttövedentuottokuluissa jopa 60 % perinteiseen sähkövaraajaan ja LTO-koneeseen verrattuna. Jokaista laitteen käyttämää kilowattituntia kohti tuotetaan jatkuvasti lämpöä 3-4-kertaisesti.
Energiaa poistoilmasta saadaan noin 6.000-11.000 kWh vuodessa.

Kerrostalojen LTO-saneeraus

Suomessa on noin 28 000 kerrostaloa, joissa on ainoastaan poistoilmanvaihto. Näiden kohteiden energiankulutus koostuu suurelta osalta ilmanvaihdon häviöstä, ja tämän ongelman ratkaiseminen on ollut perinteisillä ratkaisuilla haastavaa, koska kiinteistöön on pitänyt rakentaa tuloilmakanavisto. Asumismukavuus kärsii pitkän urakan aikana ja saneerauksen takaisinmaksuaika on pitkä.

LTO-laitteet ovat ratkaisu tähän ongelmaan

Laite asennetaan katolle tai IV-konehuoneeseen, ja laitteeseen kytketään poistoilmakanavisto. Laite ottaa lämmön talteen lämpöpumpulla nostaen veden lämpötilan jopa +60 asteeseen. Lämmitetty vesi viedään DN50-putkella porraskäytävässä tai pyykkikuilussa lämmönjakohuoneeseen, jossa lämpö siirretään kiinteistön sekä käyttöveden lämmitykseen. Muita tapoja lämmön siirtämiseen sisätiloihin on esimerkiksi puhallinkonvektorit tuotanto- ja tehdastiloissa.

Asennuksen aikana asukkaat asuvat normaalisti, sillä muutostyöt tapahtuvat katolla, IV-konehuoneessa tai lämmönjakohuoneessa.

Hyödyt ja ominaisuudet

  • poistoilmasta lämpö talteen ympäri vuoden
  • talvella saatu energia siirretään lämmitykseen ja/tai käyttöveden lämmitykseen
  • LTO:lla lämmitetään käyttövettä myös kesällä
  • hyötysuhde ympäri vuoden samalla tasolla (lämpökerroin ~3)

Takaisinmaksuaika on kohteesta riippuen 5-10 vuotta. Toimitamme taloyhtiölle suunnitelmat, laskelmat takaisinmaksuajoista ja kustannusarvion laitteista asennettuna.

Ota yhteyttä, jos poistoilmalämpöpumput ja lämmöntalteenottoratkaisut kiinnostavat!

Soita ja pyydä tarjous »

Luotettava kumppani

Työhönsä sitoutunut henkilökuntamme takaa alan vahvan osaamisen vuosien kokemuksella. Toimintamme perustuu laadukkaisiin tuotteisiin, kestäviin kulutusosiin ja työn huolelliseen viimeistelyyn.

Ota yhteyttä »